THEATER

 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 903.
 • strict warning: Declaration of views_handler_field::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_field.inc on line 726.
 • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 165.
 • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 165.
 • strict warning: Declaration of views_handler_sort::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 165.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 517.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 517.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_pager_none::post_execute() should be compatible with views_plugin_pager::post_execute(&$result) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_pager_none.inc on line 62.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_query::init() should be compatible with views_plugin::init(&$view, &$display) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_query.inc on line 139.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 137.
 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 903.
Vieze Verol Tjes: Geert tussen zijn zelf geknutselde muziekinstrumenten, op de Vuile Kiosk. (foto: Raymond Mallentjer)
Zijn Muzikale Vertellingen

Geert Hautekiet trekt sedert 2003 solo door Vlaanderen en Nederland met muzikale vertellingen: zelfgeschreven verhalen waarbij hij zich begeleidt met liefst zelfgebouwde muziekinstrumenten.

“Als je het mij vraagt heeft Geert Hautekiet zigeunerbloed in zich, of bloed van een stoere zeeman of een wilde rus of zoiets. Alleszins van een avonturier. Ik weet niet of hij in ‘t écht al veel van die avonturen heeft beleefd. In zijn hoofd alleszins wel. Hij kan zo ver weg zijn met zijn gedachten. Gelukkig komt hij altijd terug en kan hij als geen ander zijn verhalen navertellen. Want vertellen, dat kan hij. Of hij nu zingt, musiceert, knutselt of schrijft, in alles wat hij doet is hij een rasechte verteller. Zo worden er maar weinig geboren.”  - NOS, radio 1, Nederland.  

"Nooit gedacht dat Jan Decleir als verteller geëvenaard kon worden." - gastenboek Z.V.A.

“Hij vertelt met een vurigheid en een drive alsof je op de eerste rij van de cinema zit. Je ziet zo het hele verhaal voor je ogen spelen. (...) Straf, heel straf.” - De Morgen.

'Geert Hautekiet is één van de weinige theatermakers die een publiek anderhalf uur in zijn eentje weet te boeien!' - Metro.

meer info, zie 'vertellingen' of ga naar www.kaiet.be/producties

 

Affiche, Vieze Verol Tjes
Als Godfried den Ongelukkige in Gotf!
Affichebeeld Tour de Force
In die Dagen, met muzikanten.

The Archaeological Dig in New York (2009), met de skyline van Manhattan op de achtergrond.
Theater op locatie (In Situ)

Als theatermaker gelooft Geert Hautekiet heel sterk in locatievoorstellingen: "Niet dat ik niet hou van het warme pluche van de schouwburg, maar op locatie wordt theater noodgedwongen puurder. Je speelt in interactie met de locatie, het plaatselijke rumoer bepaalt mee de klankkleur van de voorstelling, het weer kleurt mee het licht. Het publiek maakt ook meer deel uit van het gebeuren; kan niet anders, ze zitten er midden in. Theater wordt herleid tot de essentie. Daar hou ik van. Ruimte en tijd bepalen even zeer het verloop van de vertelling als de acteur, de muzikant en het publiek. Niks foefelare. Wat je ziet is wat je krijgt. Puur theater."

Alle vertellingen die Geert realiseerde bij Compagnie KAiET! zijn locatievoorstellingen. Hij speelde ze in hangars, circustenten, achterafzaaltjes van cafés, kerken, parochiezalen, middeleeuwse kelders en een heuse wielerpiste.

Geert bedacht ook het concept en stond in voor de regie van Otto, de Verhalenboer: een tot mobiele luisterspelstudio omgebouwde oude brandweerwagen die met drie acteurs/muzikanten/bruiteurs naar eender welke openbare plek rijdt om er live luisterspelen ten gehore te brengen.

Verdronken Land is zonder meer het meest indrukwekkende locatieproject dat uit Geerts brein is ontstaan: publiek mag een 'heuse' archeologische site bezoeken en ontdekt - mits wat puzzelwerk tussen de opgegraven resten, net zoals echte archeologen dat doen - het dramatische liefdesverhaal dat aan de basis lag van de gedwongen evacuatie van een dorpje in 1954. Dit project werd in 2007 vlak bij het Centraal Station van Antwerpen gepresenteerd. In 2008 werd een vergelijkbaar dorp opgegraven op Terschelling (Nederland). In 2009 werd het zelfs in New York opgegraven als The Archaeological Dig.

 

De inleidende tentoonstelling van The Archaeological Dig (Verdronken Land)
De opgegraven kerk.
De opgegraven sneeuwbollen-fabriek Decaluwé & sons.
'Is this real or is it a big hoax?' - The Archaeological Dig (New York, 2009)
De opgegraven garage 'Bij José & De Nachtegaal'
Dansen op de jukebox-tonen van 'De Nightingale of Goverthing'
De opgegraven objecten blijken stuk voor stuk muziekdozen die elks een deel van het verhaal achter het gevonden dorpje vertellen
The Archaeological Dig haalde de voorpagina van de artpages van de The New York Times!
Het weekblad The New Yorker gaf The Archaeological Dig de best mogelijke score!
De Verhalenboer op locatie - concept en regie: Geert Hautekiet
Een boer onder de boeren. Otto, de Verhalenboer.
De Verhalenboer op locatie - concept en regie: Geert Hautekiet
Otto, de Verhalenboer op de Grote Markt in 's Hertogenbosch.
Tour de Force, een muzikale vertelling, op locatie - hier op de Brepols-site in Turnhout
De Brepols-site in Turnhout, een vervallen complex op amper 50 meter van de Grote Markt.
Tour de Force speelde ook middenin de piste van het Kuipke in Gent.
De kleedkamer-op-locatie
De sacristie van de Machariuskerk in Gent als kleedkamer, vlak voor de muzikale vertelling 'In Die Dagen'

logo Compagnie KAiET!
Compagnie KAiET!

Geert Hautekiet was van bij de aanvang (2003) betrokken bij dit Antwerps gezelschap. Compagnie KAiET ontstond vanuit de drive om (muziek)theater te maken waarbij de drempel tot theater in vraag wordt gesteld en alternatieven worden aangeboden.

Zo realiseert dit gezelschap bijvoorbeeld producties die niet in een schouwburg spelen maar op aantrekkelijke alternatieve locaties (op straat, in hangars, in de duinen, op een eiland vlak bij Manhattan (!)). Geert Hautekiet is vanaf 2006 de artistieke leider van Compagnie KAiET! Zijn huidig theaterwerk realiseert hij ook binnen deze structuur.

meer info: www.kaiet.be

De Straat, Het Gevolg
(co)producties met andere gezelschappen en/of artiesten

Naast zijn theaterwerk bij Compagnie KAiET! en zijn theatertournees als zanger speelde Geert ook bij andere gezelschappen of zette hij met verschillende artiesten samenwerkingen op:

B.I.L. - (1992-1994) - Als improvisator speelde Geert mee bij de Belgische Improvisatie Liga. Hij zat in eenzelfde ploeg met o.a. Johan Terryn, Tom Lenaerts en Michiel Devliegher.

Kabaal - (1995 - 1997) - Samen met Raf Walschaerts (KommilFoo) creëerde Geert deze kleutervoorstelling. Ze speelden deze voorstelling zo'n 150 keer in heel Vlaanderen. Geert tekende live de decors, Raf speelde gitaar en samen vertelden ze het verhaal van een 'gastje met een grote mond'.

over Stravinsky - (1998 - 1999) - In de reeks 'Prima La Musica vertelt...' creëerde en speelde Geert deze muzikale vertelling over het leven en werk van componist  Igor Stravinsky. Geert vertelde, tekende live grote decors en werd begeleid door het klassiek orkest Prima La Musica o.l.v. Dirk Vermeulen.

De Zak van Sinterklaas & andere erotische verhalen - (1998 - 1999) - Een erotisch getinte voorstelling samen met Ianka Fleerackers, Wouter Bruneel, Friedl' Lesage, contrabassiste Kim Soupnel, haar hondje Kees en een hoop wippende kiddy-beestjes.

Bremen is niet ver - (2001) - productie van Het Paleis. Wat als je een verhaal laat vertellen door een schrijver, een beeldenmaakster, een muzikant en een actrice tesamen? Experiment waarin schrijver Bart Moeyaert, illustratrice Gerda Dendooven, actrice Ianka Fleerackers en muzikant/zanger Geert Hautekiet een vervolg breien aan het verhaal van de Bremer Stadsmuzikanten, in een regie van Koen De Sutter.

De Straat - (2007) - productie van Het Gevolg. De Straat vertelt het verhaal van een vergeten straat in een grote stad, waar de bewoners enkel nog kunnen dromen en verlangen. Het enige dat hen bindt is het koor, de wekelijkse bijeenkomsten en het jaarlijkse Cecilia-feest. Zonder dat de bewoners het merken, scheurt de straat los van de stad en drijft weg op de golven van de maatschappij. Er rest de bewoners niets anders dan elkaar. (tekst: Herman van de Wijdeven / regie: Ignace Cornelissen / spel: Steve De Schepper, Marianne Devriese, Geert Hautekiet, Simone Milsdochter, Marc Peeters / muziek: Florejan Verschueren / dramaturgie: Bram Verschueren / scenografie: Niek Kortekaas / kostuums: Chris Snik).

Het eerste mirakel van het kinneke Jezus - (2008) - coproductie DrieOns en Theater NWE Vorst (Tilburg, NL). Geert Hautekiet vertelt het bij momenten hilarische verhaal van Dario Fo over Jezus' eerste mirakels, begeleid door free-jazz gitarist Jacq Palinckx.

Een Roedel Teilbeesten - (2011) - Odd Enjinears - Geert speelt boer bij dit bijzonder locatieproject waarbij bezoekers worden toegelaten op een kweekprogramma met teilbeesten.

De Straat, Het Gevolg
In een ver verleden als improvisatieacteur bij de B.I.L. - hier o.a. samen met Inneke Nijsen en Rob Vanoudenhoven
Affiche, Zak van Sinterklaas en andere erotische verhalen.
Het eerste mirakel van het kinneke Jezus, DrieOns/NWE Vorst
Jacq Palinckx en Geert Hautekiet, affichebeeld, het eerste mirakel van het kinneke Jezus, DrieOns/NWE Vorst
Teilbeesten - Odd Enjinears
Bremen is niet ver - HetPaleis - met naast Geert Hautekiet, Bart Moeyaert, Gerda Dendooven en Ianka Fleerackers
Bremen is niet ver - HetPaleis - met naast Geert Hautekiet, Bart Moeyaert, Gerda Dendooven en Ianka Fleerackers
Bremen is niet ver - HetPaleis - met naast Geert Hautekiet, Bart Moeyaert, Gerda Dendooven en Ianka Fleerackers
Bremen is niet ver - HetPaleis - met naast Geert Hautekiet, Bart Moeyaert, Gerda Dendooven en Ianka Fleerackers