biografie

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 903.
  • strict warning: Declaration of views_handler_field::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_field.inc on line 726.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 517.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 517.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_query::init() should be compatible with views_plugin::init(&$view, &$display) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_query.inc on line 139.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 137.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/geerthau/domains/kaiet.be/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 903.

“Geert Hautekiet is a multi-talented theater maker, musician and designer.” New York Magazine, october 2009.

Geert Hautekiet (°mei ’68) studeert in ’91 met grootste onderscheiding af als Meester in de Productontwikkeling (Industrial Design). Zijn afstudeerproject - een methode en bijbehorend hulpmiddel om mensen op te tillen - reist de wereld rond in de tentoonstelling ‘Design for the Elderedge’, opgezet door Oxford University.

Meteen na zijn studies duikt hij het theater in als decor- en kostuumontwerper (voor o.a. Theater Stap, Onvoorziene Omstandigheden). Hij maakt affiches, ontwerpt en bedenkt het rondtrekkend wijk-cultureel centrum voor de stand Gent, werkt als tentoonstellingsontwerper voor Antwerpen ’93 (Cuturele Hoofdstad van Europa) en wordt in die stad een tijd lang fanfareontwerper.

In 1995, tijdens de Gentse Feesten, staat hij voor het eerst als zanger-achter-de-piano op de planken. Hij speelt op dat moment nog maar 6 maanden piano, maar zijn gekunstelde stijl en gezongen vertellingen slaan aan. KommilFoo vraagt hem om hun voorpgramma te verzorgen. Van het één komt het ander: de volgende jaren toert hij langs Vlaamse en Nederlandse schouwburgen met solo-programma’s als Dorst, De Held, De Sigaar en Nonkel Goesting. Zijn instrumentarium breidt uit. Hij wordt een gedreven multi-instrumentalist. Hij ontwerpt en knutselt zelf allerlei instrumenten. Hij heeft bescheiden radiohits (Geld, Oude Belgen, Zwakke Plek) en staat op de planken met o.a. Raymond van het Groenewoud en Bram Vermeulen. Ondertussen speelt hij als acteur, muzikant en tekenaar/verteller mee met verschillende theater- en muziekgezelschappen (Het Paleis, Het Gevolg, Prima La Musica, ...).

Tijdens Zomer van Antwerpen 2003 stelt hij zijn eerste muzikale vertelling voor: Gotf!, over de allerlaatste kruistocht. Het wordt een enorm succes. De voorstelling speelt 143 keer in Vlaanderen en Nederland en wint de Vlaamse MusicalAward ’04 - de DeMorgenprijs - voor beste tekst én muziek. Er volgen nog muzikale vertellingen: Tour de Force (over coureurs uit 1948), In Die Dagen (een eigenwijs passieverhaal, met vier straffe muzikanten) en vanaf 2010 De Trilogie van de Vieze Veroltjes

Ondertussen wordt hij artistiek leider van Compagnie KAiET!, een Antwerps gezelschap dat muzikale verhalen brengt op locatie. Zo is hij o.a. de bedenker, schrijver en ontwerper van Verdronken Land, een geloofwaardig opgezette archeologische site met een fascinerend, verdoken verhaal. In 2007 werd deze archeologische vondst ‘opgegraven’ in Antwerpen. In 2008 was ze dé topact op Oerol (Terschelling, Nederland) en in 2009 maakte ze als The Archaeological Dig zelfs furore in New York. Daar haalde ze o.a. de voorpagina van de artpages van The New York Times en New York Magazine riep The Archaeological Dig uit tot één van de vijf meest bijzondere acts van 2009 in The City!

Met Mörg, een muzikaal trio rond Geert met een bombardon, een elektrische altviool en een zootje zelf gebouwde snaarinstrumenten maakt hij de LP: Wat houdt de honden stil?

Hij tourde met André Manuel. Samen met deze Nederlandse, straffe zanger/muzikant schreef hij Het Lied (één lang lied van bijna vijf kwartier). Het werd een zeer aangename, succesvolle tournee langs diverse festivals en grote schouwburgen.

Hij creëerde in de zomer van 2014 het mooie vervolg op Vieze Veroltjes: Zwart Zaad, deze keer speelde hij op en in een werkende fontein.

Vanaf 2015 houdt hij zich bezig met een nieuw muzikaal project: KarKarKar. Een project waar je draaïerig van wordt... 

En er zijn concrete plannen om met André Manuel een nieuw lang lied te schrijven. Dat wordt 2016.

Mörg, een heerlijk trio. Eén bombardon, een elektrische altviool en een zootje zelf gebouwde instrumenten. www.morg.be of facebook.com/ikbenmorg
Met André Manuel op tour met Het Lied - Opus 1 in G groot voor Opel Kadett en twee zangers.
De verteller/knutselaar-muzikant op zijn Vuile Kiosk tijdens de Trilogie van de Vieze Veroltjes met zelfontworpen 'dildobas'.
Als 'archeoloog' bij The Archaeological Dig, New York, 2009